Beter Thuis fysiotherapie & ergotherapie
Beter Thuis fysiotherapie & ergotherapie
Werkbezoek Dagbesteding ’t Stekkie in Herpen

Regelmatig spreek ik bewoners/ cliënten in Oss die Dagbesteding ’t Stekkie in Herpen kennen of bezoeken. Steeds hoor ik positieve geluiden over ’t Stekkie. Genoeg reden dus om eens langs te gaan. Zo werd ik hartelijk ontvangen door de bezoekers. Priscilla, stagiaire verzorgende IG, heeft mij de locatie laten zien. Er heerst een gemoedelijke sfeer in een landelijke omgeving met een dierenhoek.
Als er sprake is van dementie of mentale achteruitgang, is aangetoond dat voldoende bewegen bijdraagt aan lichamelijk én geestelijk fit blijven. Bij ’t Stekkie is er volop aandacht voor bewegen. Zo wordt er regelmatig buiten gelopen met verschillende groepen, afhankelijk van hoe goed iemand nog kan lopen.
Het behandelteam van Beter Thuis fysiotherapie & ergotherapie heeft veel expertise in huis rond dementiezorg in de thuissituatie. Het is steeds de uitdaging om de (hulp)vraag breed te benaderen. Dus niet alleen gericht op beweegzorg, maar op het algeheel dagelijks functioneren. Dit met hulp van mantelzorgers en professionals in de thuissituatie. Zo dragen wij ons steentje bij aan het zo veel mogelijk behouden van kwaliteit van leven van mensen met dementie.
Is er (bij uw vader of moeder) sprake van mentale achteruitgang of dementie?
Bel of mail als u vragen hebt over beweegzorg en het zo zelfstandig mogelijk kunnen blijven functioneren in de thuissituatie.
Gerard Dirven MSc, Geriatriefysiotherapeut
T 0412-632169; E info@beter-thuis.nl
Beter Thuis fysiotherapie & ergotherapie
Beter Thuis fysiotherapie & ergotherapie
We naderen de kerst en jaarwisseling. Als praktijk willen we graag meewerken aan nieuwe doelen in 2020 om samen in balans te kunnen blijven!
Fijne feestdagen en gelukkig Nieuwjaar!
Beter Thuis fysiotherapie & ergotherapie
Beter Thuis fysiotherapie & ergotherapie
https://nos.nl/artikel/2313196-elke-dag-dertien-doden-door-ongelukkige-val.html
https://nos.nl/artikel/2199836-slecht-ter-been-dit-kunt-u-doen-om-fatale-vallen-te-voorkomen.html
In onze praktijk werken fysiotherapie & ergotherapie nauw samen om uw valrisico te verminderen! Voor een afspraak bel met 0412-632169
Kijk ook de videoinstructies over dit thema op:
https://www.samenbeterthuis.nl/verplaatsen/vallen-voorkomen
Beter Thuis fysiotherapie & ergotherapie
Beter Thuis fysiotherapie & ergotherapie heeft de omslagfoto bijgewerkt.
Beter Thuis fysiotherapie & ergotherapie
Beter Thuis fysiotherapie & ergotherapie
Wij willen graag dit bericht met u delen. Een prachtige familieactie om geld in te zamelen voor onderzoek naar ALS. In onze praktijk zien wij regelmatig deze nare neurologische aandoening en het moeilijke proces van inleveren en afscheid nemen. Daarom zou ik zeggen; doneer!

Lieve vrienden en familie,

Bijna vier jaar geleden stond onze wereld op zijn kop toen er bij papa ALS werd geconstateerd. Een ziekte die we voor 2016 waarschijnlijk alleen maar kenden van de “ice bucket challenge” op social media maar waar we nu van veel te dichtbij gezien hebben wat een ontzettende lijdensweg ALS patiënten doormaken. Een ziekte die niet kan worden genezen en waar dus nog erg veel onderzoek voor nodig is.

En daarom willen wij nu, 4 jaar later, de symbolische strijd aan gaan met ALS door met z´n allen de Mont Ventoux te gaan beklimmen en zo geld in te zamelen voor onderzoek naar ALS zodat er hopelijk in de nabije toekomst wél een medicijn voor ALS patiënten op de markt komt.

Op 11 juni 2020 gaan we allemaal een of meerdere keren de Mont Ventoux op fietsen (de trainingen zijn al in volle gang!) tijdens de TourduALS met als doel minstens 12.000€ met ons team op te halen voor ALS.

Al onze voorbereidingen zijn te volgen op instagram (@franssenALS) maar we hebben jullie hulp ook nodig om de strijd met ALS aan te gaan want we hebben natuurlijk donaties nodig om ons doel te halen! Sponsoren kan via https://www.tourduals.nl/team/franssen-voor-als, alle kleine beetjes helpen dus laten we samen ALS de wereld uit trappen!
Beter Thuis fysiotherapie & ergotherapie
Beter Thuis fysiotherapie & ergotherapie
10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Heeft u al een compliment aangevraagd? Kijk op: https://www.oss.nl/zorg/mantelzorgcompliment-1.htm
Of bezoek een evenement georganiseerd voor mantelzorg: https://www.ons-welzijn.nl/Items/nl-NL/Evenementen/Activiteit/dag-van-de-mantelzorg