Beter Thuis fysiotherapie & ergotherapie
Beter Thuis fysiotherapie & ergotherapie
NABEHANDELING CORONA-BESMETTING

Een interview met Merle van der Zanden MSc, Geriatriefysiotherapeute met specialisatie longfysiotherapie

Wat houdt de specialisatie als longfysiotherapeute in?
Hiervoor heb ik een cursus gevolgd die gaat over het onderzoeken en behandelen van COPD/ Astma.
Door een aanvullende cursus heb ik inmiddels ook de extra aantekening ‘Corona’ bij Chronisch Zorgnet. https://chronischzorgnet.nl/nl/zorgzoeker

Wat is de meerwaarde van Geriatriefysiotherapie/ longfysiotherapie als iemand een besmetting door Covid-19 heeft doorgemaakt?
Als Geriatriefysiotherapeut ben je ervaren in het omgaan met mensen die kwetsbaar en lager belastbaar zijn, vergelijkbaar met nazorg Covid-19. Ook heb je veel ervaring met multidisciplinaire samenwerking. Denk hierbij aan samenwerking met bijvoorbeeld de ergotherapeute, diëtiste, huisarts, mantelzorg, psycholoog en thuiszorg.

Maak je hierbij nog gebruik van speciale hulpmiddelen?
In onze praktijk hebben we de beschikking over de PowerBreathe. https://www.powerbreathemedic.nl/ Hiermee kunnen we ademspieren testen en trainen, ook in de thuissituatie. Zo kunnen we op een laagdrempelige manier ondersteuning bieden aan mensen die toch al laag belastbaarheid zijn.

Wat zijn de extra aandachtspunten bij nabehandeling Covid-19 vanuit de aanvullende cursus?
Mensen zijn gemiddeld zeer laag fysiek belastbaar. Ook is aandacht voor mentale gezondheid en mogelijke psychische klachten belangrijk. Herstel van de voedingstoestand is ook erg belangrijk, met extra aandacht voor eiwitrijke voeding. De diëtiste kan hier aanvullend over adviseren.

Wat is de meerwaarde van therapie bij Beter Thuis fysiotherapie & ergotherapie?
Binnen het team werken fysio- en ergotherapeuten intensief samen. Ook zijn er goede contacten met o.a. diëtisten en huisartsen. We zijn gewend om aan zorgvragen en situaties waar sprake is van complexe zorgvragen, ook in de thuissituatie.
Beter Thuis fysiotherapie & ergotherapie
Beter Thuis fysiotherapie & ergotherapie
Op basis van aangepast overheidsbeleid openen wij vanaf maandag 4 mei opnieuw onze deuren! Tevens zijn de mogelijkheden voor een afspraak aan huis verruimd.

In onderling overleg met uw therapeut kunt u de mogelijkheden verder afstemmen. Voor uw én onze veiligheid houden wij ons hierbij aan de nieuwe voorschriften. Indien nodig beschikken wij over voldoende Persoonlijke Beschermingsmiddelen.

Voor vragen neemt u contact op met uw behandelend therapeut of belt u T 0412-632169.

Het team van Beter Thuis fysiotherapie & ergotherapie
Beter Thuis fysiotherapie & ergotherapie
Beter Thuis fysiotherapie & ergotherapie
De therapeuten van beter thuis zijn voorbereid op de revalidatie van Covid-19 patiënten. We zijn aangesloten bij Fysuvo en Chronisch Zorgnet (longaandoeningen, corona). Natuurlijk zijn er ook kwetsbare personen die geen Covid-19 hebben doorgemaakt, maar toch fysiek en mentaal hebben ingeleverd doordat ze het huis niet uit konden. Beter thuis heeft ruime ervaring met complexe zorgverlening aan deze doelgroep.

Indien nodig kunnen we een afspraak aan huis inplannen. hiervoor hebben we de beschikking over persoonlijke beschermingsmiddelen. Zodra het weer is toegestaan, is onze praktijklocatie zó ingericht dat we voldoen aan alle hygiënerichtlijnen, en een afstand van minimaal 1,5 meter in acht kunnen nemen.

https://www.beter-thuis.nl/nazorg-corona/
Beter Thuis fysiotherapie & ergotherapie
Beter Thuis fysiotherapie & ergotherapie
Dagelijks oefenprogramma op L1 om 10.00u en 14.30u om het immuunsysteem te versterken, het duurt 6 weken. Met oefeningen op alle niveaus.

https://l1.nl/live-l1-tv/