Netwerk Neurorevalidatie
Beter Thuis neemt deel aan ketenzorg voor mensen met neurologische problemen zoals een beroerte of met niet aangeboren hersenletsel. Er is een aantal malen per jaar overleg.
Netwerk Neurorevalidatie
Beter Thuis neemt deel aan ketenzorg voor mensen met neurologische problemen zoals een beroerte of met niet aangeboren hersenletsel. Er is een aantal malen per jaar overleg.
Netwerk voor Parkinson-patiënten
Beter Thuis neemt deel in een door het Radboudziekenhuis opgestart netwerk voor Parkinson-patiënten, ParkinsonNet. Aan dit netwerk nemen de volgende zorgverleners deel: neurologen, ergotherapeuten, fysio- en oefentherapeuten, logopedisten en verpleegkundigen. De zorgverleners in dit netwerk hebben zich gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van Parkinson-patiënten.
Netwerk MS
Beter Thuis neemt deel aan het netwerk van MS Zorg Nederland. Dit netwerk bestaat uit neurologen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten en logopedisten. Zij komen 4x per jaar bij elkaar en wonen het MS-symposium bij. De zorgverleners in dit netwerk hebben zich gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van MS-patiënten.
Netwerk COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease= longlijden tgv chronische obstructie)
Beter Thuis neemt deel aan het netwerk COPD Uden-Veghel-Oss e.o.: Fysuvo. Het netwerk houdt zich bezig met de optimalisatie van de fysiotherapeutische zorg voor COPD patiënten. Alle netwerkleden zijn gespecialiseerde fysiotherapeuten en hebben geaccrediteerde bij- en nascholing gevolgd op het gebied van COPD. Zij komen minimaal 2 keer per jaar bij elkaar om de laatste ontwikkelingen rondom COPD te bespreken. Daarnaast hebben zij intercollegiaal overleg met de betrokken longartsen, huisartsen en longverpleegkundigen om de zorg/behandeling van de COPD-patiënt goed af te stemmen.
Netwerken geriatrie en heup- en knieketenzorg.
Chronisch Zorgnet voor Corona
Zorgnet voor Corona, Longaandoeningen en Osteoporose, vallen en breken.
Sociale wijkteams
Bij de sociale wijkteams kunt u terecht voor vragen op het gebied van welzijn en zorg. Beter Thuis fysiotherapie & ergotherapie werkt intensief samen met de partners in de wijk. Wilt u informatie over bewegen in de wijk? bewegen op maat.
Het telefoonnummer voor het sociale team naar uw wijk is 088 – 3742525.
Diëtiste
Beter Thuis heeft een samenwerkingsverband met de diëtiste van Ruth van den Biggelaar. ( Diëtiste gegevens ) . Doel is kwaliteitsverbetering in zorg voor de gemeenschappelijke cliënten en uitwisseling van kennis. De diëtiste heeft op woensdag spreekuur in onze praktijk in den Iemhof.
Logopedie
Beter Thuis heeft een samenwerkingsverband met Marianne Bonnier. Logopediepartner. Doel is kwaliteitsverbetering in zorg voor de gemeenschappelijke cliënten en uitwisseling van kennis. De logopedie heeft op verzoek spreekuur in onze praktijk in den Iemhof.
Psychosociale ondersteuning
In onze praktijk werken wij samen met Frank van Raak. Hij is GGZ psycholoog en kan op afspraak u begeleiden met psychosociale problematiek. Psychologenpraktijk van Raak.
Gespecialiseerde verpleegkundigen
Daarnaast hebben wij contacten met gespecialiseerde verpleegkundigen, die ook ondersteuning kunnen geven op het psycho-sociale vlak. (bv verpleegkundigen voor Niet Aangeboren Hersenletsel, Parkinson, MS, COPD of Reuma en praktijkverpleegkundigen van huisartsen)
Thuiszorg
Beter Thuis heeft veel contacten met regionale thuiszorginstellingen zoals Buurtzorg, thuiszorg Pantein, Interzorg, Maxzorg, Lage Landen,PrivaZorg, Breederzorg. Wij besteden aandacht aan een goede samenwerking om de klant optimale zorg te kunnen geven. Daarnaast geeft Beter Thuis ook instructies en cursussen in houding- en tiltechnieken aan thuiszorginstellingen.
Verzorgingshuizen
Door ons multidisciplinaire aanbod en door ons specialisme geriatrie (=ouderen) heeft Beter Thuis veel contacten in de verzorgingshuizen in Oss. Wij organiseerden diverse malen met leveranciers de cursus “veilig op pad met de rollator”.
Overheid, verzekeraars en anderen
Om te bemiddelen en de weg te wijzen in het woud van regelgeving en aanvragen van hulpmiddelen is er zeer regelmatig overleg met de gemeente in verband met de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Daarnaast overleggen wij met leveranciers, zorgverzekeraars, het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) en schakelen zonodig een zorgmakelaar met u in Zorgmakelaar.
Beter Thuis heeft veel contacten met patiëntenverenigingen, waarvoor wij met enige regelmaat lezingen en adviezen gaven.
Mantelzorgers
Beter Thuis heeft veel oog voor de zware taak van de mantelzorger en staat deze met raad en daad bij. Dit gebeurt in de vorm van praktische ondersteuning, adviezen en instructies op de werkvloer en met behulp van lezingen of cursussen in samenwerking met Ons Welzijn , MEE , patiëntenvereniging, ouderenbonden.
Beter Thuis therapie is initiator van het digitaal platform S@men Beter Thuis. In dit platform zijn veel praktische filmpjes te vinden om de zorg te kunnen geven aan een naaste. Kijk ook in het you tube kanaal S@men Beter Thuis ! Of doe een van online cursussen.
Congressen en lezingen