Workshops voor mantelzorg en zelfzorgen

Voor mantelzorg en zorgvragers verzorgen wij in cursussen: tips en adviezen voor mantelzorg. Kijk hiervoor vooral ook op de informatie (150 instructiefilmpjes) op onze website S@men Beter Thuis >>

Workshops:  Houding en transfertechnieken.

Hoe kan ik iemand veilig “tillen” of beter; verplaatsen zonder te tillen.

Beter Thuis therapie kan u een cursus aanbieden met het oog op de vermindering van de fysieke belasting voor mantelzorgers en medewerkers in de gezondheidszorg. Voor een reductie van de belasting is het van belang dat degenen die zorgtaken moeten vervullen (thuis of in de gezondheidszorg) kennis van, en inzicht en ervaring in de juiste til- en verplaatsingstechnieken krijgen. In de cursus komen naast technieken die gebaseerd zijn op mechanische wetten uit onder meer anatomie en biomechanica, ook haptonomische aspecten aan de orde. Door middel van een goede benadering en uitnodiging worden de til- en verplaatsingshandelingen met meer aandacht voor de naaste uitgevoerd, zodat de zorgontvanger naar vermogen kan meewerken. Zo wordt van mantelzorger en zorgontvanger of patien het lichaam minder belast.

Op uw verzoek kunnen wij op maat adviezen geven bij vragen van thuiszorgteams, welzijnswerkers, families.

Workshop lopen met hulpmiddelen…Hoe doe je dat?

Hoe doe je dat? Tips & Tricks over opstaan en lopen met hulpmiddelen…>>

Hoe doe je dat als je ineens met een loophulpmiddel moet lopen? Hoe help je iemand met krukken de trap op lopen ? Hoe help je iemand met opstaan uit een stoel ? Hoe loop ik met iemand aan de arm ? Hoe geef ik veilig en verantwoord ondersteuning tijdens het lopen. Met welke houding belast mijn rug het minst, als ik iemand help.

Al deze vragen komen aan de orde tijdens deze workshop. Dit is een drie uur durende workshop die u niet mag missen als u een naaste moet helpen die problemen heeft met lopen, of als uw partner een operatie krijgt aan de benen. U bent door de informatie en instructie die wordt gegeven in deze workshop beter voorbereid op wat er gaat komen als u (tijdelijk) moeilijk ter been bent. U kunt met alle loophulpmiddelen oefenen en uw vragen stellen aan experts uit het werkveld.